Salud

Algunes idees pel teu futur professional

Amb el nou any, ens apropem a l’època en què milers d’estudiants comencen a veure a l’horitzó l’arribada del moment on han de decidir què han de fer amb el seu futur. Els que han de portar a terme els exàmens d’accés a la universitat, ho tenen més magre: al juny, amb els exàmens, tot quedarà establert. Sabran, llavors, cap a on anirà el seu camí.

Una de les sortides professionals que més fort trepitja avui dia és la de professional de l’odontologia. Però no tenim per què anar a la universitat per aconseguir això; podem estudiar un FP de pròtesi dental per tal d’accedir al sector. Si ens agrada i volem ampliar coneixements o aspirar a un lloc de feina millor, sempre tenim l’oportunitat de realitzar els exàmens d’accés a la universitat i provar si ens arriba la nota per fer Medicina i especialitzar-nos en Odontologia.

Si t’agraden els animals i voldries dedicar-te a aquest sector, pots estudiar la carrera de Veterinària o fer un FP d’auxiliar veterinària. Aquest últim no només t’ensenyarà a tractar ambs els animals i cuidar-los, sinò que també et donarà nocions d’administració pel centre veterinari on treballis.

Una altra opció que cada cop aconsegueix més rellevància és la de fer-se autònom i obrir una empresa pròpia. Per a això, necessitarás tenir alguns estalvis, perquè es tracta d’arriscar. Per exemple, si vols fer una línia de llibretes i material de papereria, hauràs de portar a terme una sèrie de dissenys fins que t’agradin i tinguin una personalitat pròpia, i posar diners en el projecte… que no sabràs si triomfarà fins que ho intentis.

D’altra banda, si això és el que vols, també pots optar per plataformes de micromecenatge (o crowdfunding), com Kickstarter i Patreon. Hauràs de fer servir Internet i les xarxes socials per tal d’aconseguir arribar a la suficient gent interessada que recolzi el teu projecte i hi vulgui ficar els diners suficients. I has de tenir en compte que, per tal d’animar-los, els hauràs de prometre una sèrie de recompenses per haver participat al teu projecte.

Si aconsegueixes el teu objectiu aquí, potser ens trobarem davant de la feina de la teva vida.